Confidenţialitate

Primarul Iasului, Mihai Chirica a pierdut funcțiile politice din PSD Iași – AUDIO

Primarul Iașiului, Mihai Chirica este din această săptămână simplu membru PSD. A fost înlocuit din funcţia de preşedinte executiv al PSD Iaşi, în urma unei ședințe a comitetului executiv.

Președintele interimar al PSD Iași și șef al Consiliului Județean, Maricel Popa și-a motivat decizia cu o hârtie de la București,în care se arată că Mihai ChiricA nu are dreptul să ocupe nicio funcţie în organizaţie.

La Europa FM, Mihai Chirica spune că respectivul document, datează din data de 22 februarie, perioadă în care, vă reamintesc, el s-a delimitat public de atitudinea șefului PSD, Liviu Dragnea privind celebra ordonață 13. Chirica cerea abrogarea ordonanței care schimba legile anticorupție.

În plus, Mihai Chirica spune că documentul prin care se cere înlăturarea lui din funcția de președinte executiv al PSD Iași, document semnat și de Liviu Dragnea, a fost redactat abuziv, pentru că subiectul nu era pe ordinea de zi:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“A fost modificat în mod abuziv un document, din urma ședinței a comitetului executiv național din 22 februarie, și au mai trecut un articol, prin care mi-au fost anulate toate funcțiile politice din PSD, ceea ce contravine statutului. Este un articol care îmi este dedicat și nu afost niciodată in discutie o astfel de decizie, (n.red, in 22 febr). Documentul are semnăturile d-lui Neacșu (secretar general al PSD) și d-lui Dragnea,” a spus Mihai Chirica.

 În locul lui Mihai Chirica a fost numit senatorul Victorel Lupu. Primarul Iasului va contesta la partid această decizie. Centrul poate decide doar în cazul funcţiilor în care numirea s-a făcut la nivel national, sustine Mihai Chirica, insă postul de preşedinte executiv a fost câştigat în urma unor alegeri în filială, deci “Bucureştiul nu se poate amesteca”.