Confidenţialitate

Primarul din Chișinău a fost reținut pentru 72 de ore

Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Edilul a fost escortat la CNA alături de alţi doi consilieri municipali, secretarul Consiliului Municipal Chişinău şi şase agenţi economici. El este bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.
În urma audierilor efectuate de procurori şi administrării materialului probator s-a constat că edilul i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei să semneze  contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH, fără avizul Consiliului municipal.

Astfel, prin acţiunile sale, primarul ar fi comis trafic de influenţă, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Mai multe persoane au fost reţinute în dosarul parcărilor cu plată. Este vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, un fost consilier municipal, administratorii a trei companii de parking, dar şi un om de afaceri, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

În prezent, o parte dintre învinuiţi se află în arest la domiciliu, iar alţii în izolatorul CNA. Aceştia au furnizat informaţii relevante anchetei, fapt care a condus la identificarea schemei şi beneficiarilor acesteia.