Confidenţialitate

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, pentru Europa FM, despre ancheta Recorder: Nu am nicio afacere care să se fi declanșat datorită poziției mele / Materialul este unul „plătit” / „Este un material de campanie” | AUDIO

După publicarea anchetei Recorder „Cartelul din Carpați”, care expune mecanismele de influență ale primarului orașului Sinaia – Vlad Oprea – și vizează acțiuni ale cercului său de apropiați, Europa FM l-a contactat pe edilul PNL Vlad Oprea pentru o reacție. Astfel, într-un răspuns pentru Europa FM, primarul din Sinaia neagă acuzațiile din materialul jurnaliștilor de la Recorder. Susține că ar fi un „material plătit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Este un material de campanie, pentru că deja mâine începe campania electorală”

Iorgu Ianuși, Europa FM: Cei de la Recorder au spus că nu ați dorit să transmiteți un punct de vedere. Vă ascultăm. Ce ne puteți spune despre ceea ce prezintă această anchetă?

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Nu am vrut să prezint un punct de vedere celor de la Recorder, pentru că știam de la început că este un <<material fabricat și plătit>>. După mine, m-am uitat și eu cu atenție la el… este un material slab, care prezintă trunchiat diverse lucruri puse cap la cap. Este un material de campanie, pentru că deja mâine începe campania electorală, plătit de către un grup de interese mafiote condus de Dan Radu Rușanu, care are afaceri importante imobiliare în Sinaia și, pentru faptul că orașul Sinaia i-a respins un plan urbanistic zonal, m-a amenințat în mod direct că va întreprinde o campanie tocmai pentru a influența în viitor orașul Sinaia. Iar scopul lui este de a-și implanta oameni, ceea ce a și făcut la AUR și la PSD, care speră el că vor câștiga locuri în noul consiliu local, urmând ca prin intermediul lor să controloze Consiliul Local al orașului Sinaia. Aceasta este, foarte simplu, ceea ce se întâmplă”.

Iorgu Ianuși, Europa FM: Am înțeles. Ancheta, totuși, arată acolo că prin mai mulți interpuși dumneavoastră ați dezvoltat mai multe afaceri imobiliare. Sunt oamenii aceia puși de dumneavoastră să participe de formă la licitații? Ați dezvoltat asemenea afaceri trecute pe numele altora cu ajutorul mamei dumneavoastră?

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, despre achiziția castelului din Franța: Este o investiție a unui prieten de-al meu. „Și da, e adevărat, l-am susținut să renoveze”

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Nu, nu este deloc adevărat. Am să vă dau câteva exemple. Unul dintre ei este un domn Nenciu, care lucrează cu domnul Rușanu, are chiar spălătoria în Hotelul Internațional și este primul pe lista de consilieri de la AUR. Acest domn minte cu nerușinare, motiv pentru care va fi dat în judecată. Tot ceea ce spune acolo sunt niște lucruri mincinoase. Nu l-am pus în viața mea să participe la nicio licitație. Tot ce spune n-are nicio legătură cu realitatea. În al doilea rând, este prezentată o investiție a unui prieten de-al meu, care a cumpărat o ruină în Franța, pe care o renovează și vrea să o facă în timp să facă o investiție cum trebuie. Și da, e adevărat, l-am susținut să renoveze respectiva locuință. L-am susținut din punctul de vedere al desenului, pentru că mă pricep la partea de arhitectură și pe zona asta”.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „N-am nicio treabă cu investiția respectivă”

Iorgu Ianuși, Europa FM: „Domnule primar, dar nu este proprietatea dumneavoastră aceea din Franța?”

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Nu, absolut deloc. Ba mai mult decât atât, din ceea ce știu de la prietenul meu, în momentul în care s-a făcut tranzacția… tranzacția a fost la o valoare undeva la 100 și ceva de mii de euro, parcă, din câte știu. La fel, a fost verificat de unde este sursa banilor și toate lucrurile acestea. N-am nicio treabă cu investiția respectivă. Nimic, absolut nimic. Sunt niște lucruri neadevărate total, n-am nicio legătură”.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Nu am nicio nouă afacere care să se fi declanșat în ultimii ani sau datorită poziției mele ca și primar”

Iorgu Ianuși, Europa FM: Totuși, este prezentat…

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Ascultați-mă un pic. Familia mea are afaceri în orașul Sinaia din anul 1990. Am avut prima firmă de construcție aici. Tatăl meu a făcut prima benzinărie în 1994. Iar acestea sunt afaceri care mers mai departe. Sunt ale familiei mele. Nu am nicio nouă afacere care să se fi declanșat în ultimii ani sau datorită poziției mele ca și primar”.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia, despre terenul cumpărat de Lucian Bode de la sora sa: „E cumpărat de pe piața privată de cumnatul meu acum foarte mulți ani”

Iorgu Ianuși, Europa FM: Este prezentată și situația casei care se construiește pentru domnul Bode. Pe un teren cumpărat, înțeleg, de la sora dumneavoastră, la sub preț.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Terenul respectiv este un teren privat, pe care l-a vândut în niciun caz sora mea, l-a vândut fostul meu cumnat și, dacă dumneavoastră credeți la 200 de euro metrul pătrat este un subpreț…”

Iorgu Ianuși, Europa FM: „Ancheta arată că l-ar fi luat la 60 de euro”.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Habar n-am. Nici nu știu de fapt la cât a fost vândut. Habar n-am. Nu știu”.

Iorgu Ianuși, Europa FM: „60 prezintă ancheta”.

Vlad Oprea, primarul din Sinaia: „Mă rog, credeți-mă că nici nu știu lucrul acesta. Nu știu cu cât l-a vândut, pentru că n-am avut nicio treabă cu acea tranzacție. Este un teren undeva la marginea orașului și nu văd nicio legătură. E cumpărat de pe piața privată de cumnatul meu acum foarte mulți ani”.

Sursa foto: Facebook / Vlad Oprea

Citește și: Investigație Recorder. Gruparea de interpuși și politicieni, în mijlocul căreia se află Vlad Oprea, primarul PNL al orașului Sinaia | AUDIO