Prima piesă difuzată de Europa FM a câștigat luni Bătălia Hiturilor

La aniversarea a 14 ani de Europa FM, Monica, Vlad și George au propus la Bătălia Hiturilor primele piese difuzate pe 26 mai 2000.

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.

Imediat după melodie, George Zafiu l-a introdus pe Petru Berteanu, primul director executiv al postului. El a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei radioului românesc, de la 1928 (lansarea postului public) până în 2000. Pentru că oricine face un pas în FM îşi ia un angajament de durată, a doua piesă difuzată la Europa FM ar putea părea că nu a fost întâmplătoare Holograf – ‘Ţi-am dat un inel’.

Mariajul dintre ascultători şi noul radio este trainic şi mergând cu metafora mai departe, aşteptăm Nunta de Diamant.

Primele trupe invitate în direct au fost Holograf şi Iris, membrii lor urând atunci viaţă lungă postului Europa FM.