Confidenţialitate

Prima pagină | 30 ianuarie 2018

România Liberă consemnează că noul guvern condus de Viorica Dăncilă a primit votul de încredere din partea plenului Parlamentului. PSD şi ALDE au transformat audierile miniştrilor din comisii în simple formalităţi. Guvernul a obţinut 282 voturi “pentru”, 136 “împotrivă”, iar un parlamentar s-a abţinut. Cu toate ca au criticat noul program de guvernare, liderii UDMR au susţinut Puterea.

Adevărul observă, la rându-i, că principalele partide de opoziţie nu şi-au mobilizat la maximum aleşii. Cu toate că doar PNL şi USR au împreună 141 de deputaţi şi senatori, numărul celor care au votat împotriva Guvernului Dăncilă a fost de 136 de parlamentari. Mai mult, între cei 136 de “opozanţi” ai PSD şi ALDE sunt şi parlamentari ai PMP sau neafiliaţi. O absenţă notabilă de la votul de învestitură a fost cea a senatorului social-democrat Niculae Bădălău, aflat în conflict cu Liviu Dragnea, care nu şi-a întrerupt concediul din Mexic pentru a pune umărul la instalarea celui de-al treilea guvern din ultimul an.

Cabinetul a depus jurământul în fața şefului statului, adaugă Jurnalul Naţional. Președintelui Klaus Iohannis a criticat “ţopăiala guvernamentală”. Anterior, la audierile din parlament, au fost audieri cu emoții, bâlbe, justificări și panseuri.

Potrivit Ziarului Financiar, piaţa auto locală a înregistrat anul trecut cel mai ridicat volum de după 2008, depăşind în premieră volumele din 2009, în ciuda importurilor masive de maşini vechi. Anul trecut, au ajuns în România peste 156.000 de autovehicule, în creştere cu 10% faţă de anul anterior. La acestea se adaugă alte 520.000 de maşini importate la mâna a doua, volum cu 75% peste cel din anul anterior. Ca valoare, anul trecut s-au livrat pe piaţa locală vehicule în valoare de peste 3 miliarde de euro.

Gazeta Sporturilor l-a descoperit pe cel care susţine că a jucat un rol decisiv în alegerea şefului Federaţiei de Fotbal, fiind sfătuitorul de taină al lui Răzvan Burleanu. Gavrila Vasilescu a fost notar-şef al Bucureştiului şi senator. Potrivit acestuia, Gică Popescu a participat neregulamentarla fostele alegeri.