Confidenţialitate

Prima pagină | 3 iulie 2018

PSD dezincriminează aproape complet abuzul în serviciu, titlul de pe prima pagină a ziarului Adevărul. Comisia condusă de social-democratul Florin Iordache a ciuntit Codul Penal, astfel încât infracţiunea a fost golită de conţinut. Dacă legea nu va fi respinsă de Curtea Constituţională, liderul PSD, Liviu Dragnea, scapă de recenta condamnare la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar alţi politicieni se descotorosesc de dosarele penale.

România Liberă observă că, din punct de vedere turistic, Dunărea trece degeaba prin România. Fluviul, una dintre principalele atracţii ale ţării, este pus în valoare de companii din Germania sau Austria, care organizeaza croaziere şi pe sectorul românesc, până în Delta, dar este ignorat atât de operatorii din turism, cât şi de municipalităţile din oraşele riverane. După 1990, au fost desfiinţate cursele de la Brăila şi Galaţi către Tulcea, Sulina şi Sf. Gheorghe, singurele “croaziere” posibile fiind traversările cu bacul.

Ziarul Financiar scrie că investitorii îşi scot banii din acţiunile de pe bursele internaţionale, pentru a se adăpost de efectele furtunii comerciale declanşate de preşedintele american. În ultima săptămână, retragerile au atins un nivel aproape record. În schimb, achiziţiile de titluri de trezorerie au ajuns la maximul ultimilor zece ani

Naymagic, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Brazilia a învins Mexicul fără prea mari emoţii, scor 2-0, şi va întâlni Belgia în sferturile Cupei Mondiale. Neymar a fost magnific pe teren, reuşind un gol şi o pasă decivisă, fructificată de Roberto Firmino.