Confidenţialitate

Prima pagină | 29 martie 2018

Într-un interviu pentru Adevărul, ministrul de Externe spune despre cazul spionului rus otrăvit în Marea Britanie că reprezintă o premieră şi toate indiciile duc către Moscova. Teodor Meleşcanu consideră că Bucureştiul a luat o măsură “relativ blândă”, expulzând un diplomat rus. Şeful diplomaţiei spune că România se solidarizează cu Marea Britanie, fără a face o temă de confruntare cu Rusia. Vorbind despre invocata unire cu Republica Moldova, Teodor Meleşcanu s-a declarat mai degrabă în favoarea aderării statului vecin la Uniunea Europeană.

România Liberă observă că secretele Securităţii sunt lăsate pe mâna unui inculpat pentru crime împotriva umanităţii. Majoritatea PSD-ALDE l-a validat pe Cazimir Ionescu pentru un nou mandat în CNSAS, deşi acesta este inculpat pentru crime împotriva umanităţii. În rechizitoriul procurorilor în dosarul Mineriadei din 1990 se scrie că acesta a “aderat la atacul generalizat şi sistematic lansat împotriva unei populaţii civile”.

Potrivit Jurnalului Naţional, un nou izvor de apă termală sulfuroasă salină, cu proprietăți unice în lume, a ieșit la suprafață la Băile Herculane după aproape 50 de ani. Proprietățile curative sunt diferite de cele care se regăsesc atât în zona respectivă, cât și în alte locuri din România sau din lume. Tratamentele vor începe în luna aprilie.

Ziarul Financiar consemnează că Ionuţ Mişa, fost ministru al Finanțelor, a fost numit şef al Fiscului, la propunere succesorului său. Eugen Teodorovici a susţinut că nu au existat presiuni politice pentru recuperarea lui Ionuț Mișa. La nivelul finanţelor, există preocupări legate de nivelul încasărilor bugetare în condiţiile în care consumul creşte cu două cifre, dar încasările din TVA la două luni au avansat cu sub 8% şi asta în condiţiile unei inflaţii de peste 4%, care, în mod automat, a adus mai mulţi bani la buget din diferenţele de preţ.

N-au carte, dar au parte! titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Liga I tinde să devină competiţia antrenorilor fără licenţă. FCSB şi Dinamo au tehnicieni, Nicolae Dică şi Florin Bratu, care sunt secunzi în acte. Adrian Mutu se pregăteşte pentru a prelua banca tehnică a Concordiei Chiajna.