Prima pagină | 28 martie 2018

România Liberă consemnează un deficit bugetar ca pe vremea crizei. Economia nu poate da suficient de mulţi bani la buget pentru a ţine pasul cu majorările de cheltuieli. Primele două luni s-au încheiat cu o gaură de 5,48 miliarde de lei, nivel apropiat doar de cel din 2010, când România încă resimţea efectele crizei financiare globale. Deficitul se acopera prin împrumuturi, iar BNR a atras atenţia că ne apropiem de nivelul critic al datoriei.

Potrivit ziarului Adevărul, socoteala privind cheltuielile ţării a provocat haos la Finanţe, unde ministrul de resort i-a “sechestrat“ pe angajaţi până în miez de noapte, supărat fiind că nici în luna martie situaţia nu pare a arăta mai roz. Eugen Teodorovici a evitat, ieri, atât publicul, cât şi presa, anulând participarea la două conferinţe de presă la care era aşteptat. Mai mult, ministrul a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj privind aniversarea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Niciun cuvânt, însă, despre execuţia bugetară.

Citând experţi în resure umane, Ziarul Financiar scrie că avansul economic ar fi mult mai susţinut dac` angajatorii ar avea suficient de multă forţă de muncă disponibilă. În opinia lor, autorităţile trebuie să elimine barierele în ceea ce priveşte recrutarea angajaţilor din alte ţări, prin impunerea de cote. Statisticile arată că numărul de salariaţi a început să scadă. În decembrie, cifra a fost de 4,85 de milioane.

Jurnalul Naţional observă inutila “amnistie” pentru conflictul de interese. Comisia juridică a respins, ieri, cererea şefului statului de reexaminare a legii prin care încetează de drept interdicţiile pentru parlamentarii care s-au aflat în conflict de interese în perioada 2007-2013. Legea reprezintă o amnistie îndeosebi pentru aleşii care şi-au angajat rudele la birourile lor. Impactul legii, cât şi al deciziilor Agenţiei de Integritate pe tema conflictului de interese, este îndoielnic.

Generaţia horror, titrează necruţător Gazeta Sporturilor. Naţionala de tineret a ratat halucinant calificarea la turneul final. Micii tricolori au deschis scorul în minutul 77, fiind egalați de ucraineni. Golul înfrângerii a fost primit în minutul 92.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS