Confidenţialitate

Prima pagină | 26 septembrie 2018

România Liberă consemnează  efectul violențelor de stradă din 10 august. Autoritățile vor să schimbe Legea adunărilor publice. Ministrul de Interne spune că va iniția un proiect în acest sens. Carmen Dan, care apără reacția Jandarmeriei din seara zilei de 10 august, consideră că actuala legislație nu mai corespunde realităților actuale. Ideea este însușită de coaliția de guvernare.

Adevărul observă că Liviu Dragnea cere altă ordonanţă de urgenţă ca să îşi schimbe completul de judecată. Liderul PSD pune presiune pe ministrul Tudorel Toader să modifice prin ordonanţă de urgenţă una dintre legile Justiţiei, cu speranţa că va nimeri la un complet de judecată mai favorabil, susţin surse politice. Parlamentul s-a activat, la rândul său, în favoarea lui Liviu Dragnea.

Jurnalul Naţional scrie despre averea strânsă de stat din munca fiecărui cetăţean. Ponderea impozitului pe venit şi salarii a crescut ca valoare în Produsul Intern Brut de la 2,9% în 2014 la 3,5% în 2017. Suma adunată anul trecut a fost dublă față de cea strânsă din impozitul pe profit . Statul și-a triplat cheltuielile curente, din 2004 încoace.

Ziarul Financiar observă că s-a dat liber la angajări la stat. În ultimul an, 17.000 de noi locuri de muncă au fost create în sănătate şi administraţie publică. Potrivit lui Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, cele două sectoare au atras angajaţi întrucât salariile au crescut. Primăriile au liber la ora actuală să angajeze oricât, sunt un fel de SRL al primarului, adaugă sindicalistul.

Gazeta Sporturilor salută prestaţia lui Dan Nistor în victoria 3 la 1 contra Unirii Brăila din şaisprezecimile Cupei României. Decarul a reuşit o dublă, asigurându-i lui Claudiu Niculescu un debut fericit pe banca tehnică a roş-albilor.