Confidenţialitate

Prima pagină | 26 martie 2019

Adevărul analizează efectele gafei pe care premierul a făcut-o la Washington, anunţând mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. “Opinia personală” a Vioricăi Dăncilă a dus la un prim gest simbolic. Mai exact, regele Iordaniei, Abdulah al II-lea şi-a anulat vizita în România şi încheierea mai multor memorandumuri cu statul român. În timp ce şeful statului şi opoziţia au denunţat gestul premierului, liderul PSD a apreciat “curajul” Vioricăi Dăncilă. Liviu Dragnea i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să convoace o şedinţă de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru luarea unei decizii.

Jurnalul Naţional notează că primul loc eligibil de pe lista PSD pentru europarlamentare este ocupat de actualul minstru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, însă pe doi și pe patru se află jurnalista Carmen Avram și respectiv președintele Coaliției Românilor din Statele Unite, preotul Chris Terhes. “Lista a fost aprobată în Comitetul Executiv, fiecare candidat fiind votat individual”, a precizat ieri liderul social-democrat Liviu Dragnea. Partidul a strâns 1.350.000 de semnături ce vor fi depuse astăzi, împreună cu lista, la Biroul Electoral Central.

Potrivit Ziarului Financiar, gigantul sud-coreean Samsung a înregistrat în luna ianuarie o cotă de piaţă de 54% după numărul total de telefoane inteligente vândute în România – cea mai bună poziţie înregistrată de companie în ultimii ani, consolidându-şi astfel statutul de lider, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie, care au acces la aceste informaţii. Recordul de vânzări al subsidiarei companiei sud-coreene a fost înregistrat în condiţiile în care numărul total de unităţi livrate a rămas unul ridicat, de aproximativ 300.000 de unităţi, iar competiţia de pe piaţă este una acerbă. Poziţia fără precedent a Samsung se reflectă şi în topul celor mai vândute 25 de smartphopne-uri de pe piaţa locală din ianuarie: Samsung este prezent în top cu 18 terminale, dintre care 8 se află în top 10. Cel mai bine vândute trei smartphone-uri din ianuarie au fost modele din seria de J a Samsung. Clasamentul general al pieţei a rămas neschimbat: pe locul doi sunt chinezii de la Huawei, cu o scădere a cotei de piaţă la nivelul lunii ianuarie 2019, sub pragul de 20%, urmaţi de Apple, Nokia şi românii de la Allview.  

Sub titlul “Eroi doar cu Feroe”, Gazeta Sporturilor scrie că, în ultimii 4 ani, naționala de fotbal nu a mai învins vreo echipă calificată la un turneu final. În această seară, la Cluj Napoca, în fața unui stadion care se anunță plin, tricolorii sunt obligați să bată reprezentativa micuțului stat nordic. Insulele Feroe au o populație de 49.000 de locuitori. Fluierul de start va fi dat la ora 21 și 45 de minute. Partida va fi transmisă de Pro TV.