Confidenţialitate

Prima pagină, 26 mai 2016

Adevărul observă că uneltesc împotriva legislaţiei penale actualul şef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă, şi viitorul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta, trimis în judecată pentru corupţie. Cei doi vor să acţioneze în tandem pentru a modifica – în folosul corupţilor – Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Varianta rapidă este să modifice în Parlament ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a pus în acord Codul Penal cu deciziile Curţii Constituţionale, dar la pândă mai stau şi cele 20 de proiecte legislative de modificare a legislaţiei penale.

România Liberă scrie despre cotele alarmante la care a ajuns violenţa în şcolile româneşti. Peste 70% din elevii spun că au fost bruscaţi, umiliţi, excluşi sau bătuţi de colegi. Numărul insuficient de consilieri şcolari şi atitudinea părinţilor, care cred că situaţiile de bullying îi pregătesc pe micuţi pentru viaţă, îi transformă pe copii fie în mici tirani, fie în victime tăcute.

Potrivit Jurnalului Naţional, intrarea în faliment a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, cel mai probabil la sfârşitul acestei luni, pune în pericol o avere de 1,265 miliarde de euro.  Guvernul încă tergiversează înfiinţarea unei societăţi care să se ocupe cu managementul apei grele. Stocul de la Dorbeta Turnu Severin ar acoperi necesarul Centralei de la Cernavodă pe 30 de ani.

Ziarul Financiar observă cea mai bună “recoltă” de dividende. Statul a cules anul trecut 1,7 mld. lei de la perlele din energie. Urma banilor este pierdută. Campionul dividendelor a fost Romgaz.

Gazeta Sporturilor analizează egalul naţionalei cu selecţionata Republicii Democrate Congo, din stagiul de pregătire din Italia. Tricolorii au ajuns la al 15-lea meci fără înfrângere, după un meci extrem de plicticos. Stanciu a deschis scorul la o gafă imensă a adversarilor. Bokila a egalat pe final, din singura ocazie a africanilor.