Confidenţialitate

Prima pagină | 25 mai 2018

Adevărul scrie că guvernul vrea să distrugă un sistem funcţional. Administratorii fondurilor private de pensii sunt revoltaţi de intenţia executivului de a modifica arhitectura Pilonului II, mai ales pentru că acest sistem şi-a demonstrate, în cei peste 10 ani de existenţă, capacitatea de a aduce bani în plus românilor, prin investiţiile pe care le realizează din contribuţiile acestora. Sumele virate către pensiile administrate privat au scăzut, în luna aprilie, la cel mai mic nivel din ultimele 13 luni, atât în ciuda faptului că autorităţile au dat asigurări că sumele vor fi aceleaşi, dar şi a creşterilor salariale din ultimul an, care ar fi trebuit să aducă o majorare a contribuţiilor.

Sub titlul ironic “Viziuni strategice”, Jurnalul Naţional scrie că, anul trecut, la nivel național, autoritățile locale au cheltuit din bugetele proprii peste un miliard de euro pentru asistența socială. Edilii sunt tot mai darnici cu pomenile care le aduc voturi. Forța de muncă lipsește. Cheltuielile cu “sufertașul” sunt în creștere în teritoriu.

Ziarul Financiar notează că piaţa românească de medicamente a ajuns la 14 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, când piaţa era evaluată la aproape 13 miliarde de lei, potrivit informaţiilor oferite de compania de cercetare Cegedim. Primii 20 de jucători din industria de medicamente au vânzări de aproape 9,5 miliarde de lei, ceea ce corespunde unei cote de 67% din piaţa totală, mai arată datele Cegedim – Pharma & Hospital Report. Primul jucător din piaţă este Abbvie, cu afaceri de 1,1 mld. lei, al treilea an consecutiv în care gigantul american domină sectorul de vânzări de medicamente, după ce a urcat în vârful topului ca urmare a decontării unui medicament pentru hepatita virală cronică.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, fostul selecţioner Răzvan Lucescu susţine că naţionala de fotbal nu mai există. Tehnicianul susţine că FRF este condusă de autorii unei campanii murdare, care l-au menţinut în frunte pe Răzvan Burleanu. Lucescu Jr. acuză că impresarii şi şefii de cluburi fac jocurile în fotbal.