Prima pagină | 23 martie 2018

Potrivit Ziarului Financiar, producătorii autohtoni de legume şi-au văzut costurile date peste cap de iarna târzie. Gerul creşte factura pentru încălzirea serelor şi solariilor. Primele roşii româneşti nu vor fi mai ieftine de 15 lei kilogramul, în primele două săptămâni de la recoltare. În prezent, în supermarket, roşiile vrac din import se vând la preţuri cuprinse între 4 şi 6 lei pe kilogram.

Jurnalul Naţional scrie că populaţia a împrumutat de la bănci şi IFN-uri peste 114,3 miliarde de lei, însă aproape 60% din această sumă este luată de locuitorii din 6 județe și București. Creditul mediu pe cap de locuitor este în Capitală de 19.242 lei, de trei ori mai mare decât media naţională. La polul opus se află locuitorii din Harghita, cu o datorie de numai 1.639 de lei per locuitor.

Adevărul de weekend observă vacanţe decontate, ajutor la rate și concediu paternal pentru militari şi poliţişti. Parlamentul a adoptat, recent, mai multe măsuri menite să findelizeze aceste categorii de bugetari.  Măsurile de recompensare financiară au fost propuse de sindicatele din Ministerul de Interne.

România Liberă publică povestea grădiniţei din pădurea Băneasa, unică în România. Anul trecut, în urma unei investiţii de 4,5 milioane euro, 3 prieteni au deschis unitatea privată de învăţământ în nordul Bucureştiului, unde se pune accent pe educaţia copiilor în natură. Studiile arată că acest tip de învăţământ creşte performanţa academică. Copiii sunt încurajaţi să participe în funcţie de interese, fără a neglija echilibrul necesar dezvoltării armonioase. Totodată, bucuria descoperirii îi ajută în formarea gândirii.

Gazeta Sporturilor scrie că finanţatorul FCSB l-ar fi ofertat pe Mircea Rednic. Antrenorul a cerut timp de gândire. Cel supranumit “Puriul” ar fi primul mare jucător al lui Dinamo, de la Florin Halagian încoace, care ar prelua banca eternilor rivali.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS