Confidenţialitate

Prima pagină | 22 iunie 2018

Mai toate ziarele scriu despre noua condamnare primită de Liviu Dragnea. Liderul PSD a primit 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Adevărul consemnează că Liviu Dragnea a fost găsit vinovat de abuz în serviciu, dar a fost achitat pentru instigare la fals intelectual. Fosta directoare a Protecţiei Copilului Teleorman, Floarea Alesu, care şi-a recunoscut vinovăţia, a primit o pedeapsă de un an si 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. În cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, judecătorii au decis că procesul s-a încheiat pentru că a plătit prejudiciul din dosar.

România Liberă aminteşte că procesul se judecă de doi ani. Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis dosarul pe rolul instanţei în iulie 2016, iar judecata a început în ianuarie 2017. Procurorii au susţinut că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea a intervenit pentru plata drepturilor salariale către două angajate ale Direcţiei de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială, deşi cunoştea că acestea lucrau, de fapt, la Organizaţia PSD Teleorman.

Jurnalul Naţional consemnează că sentinţa de ieri fost dictată, cu două voturi pentru condamnare şi unul împotrivă, de același complet de trei judecători care l-a achitat recent pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Magistraţii au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.

Potrivit Ziarului Financiar, tensiunile externe şi deteriorarea datelor macroeconomice încep să se vadă. Cursul euro creşte la cel mai ridicat nivel din istorie: 4,6695 lei/euro. Dobânda ROBOR a urcat spre 3%.

Gazeta Sporturilor scrie că Liga Profesionistă de Fotbal negociază prelungirea pe 5 ani a drepturilor de televizare a meciurilor. Ar fi o gură imensă de oxigen pentru cluburile din Liga I. Echipele s-ar putea baza în continuare pe aceeaşi sumă de bani ca până acum, anume 33,4 milioane de euro pe sezon.