Confidenţialitate

Prima pagină | 21 mai 2019

Adevărul scrie că explozivul jihadiştilor a fost detonat la Bucureşti.  ATM-ul BCR de pe Theodor Pallady a fost făcut praf, ieri-dimineaţă, prin metoda experimentată de români în Spania sau Austria, unde automatele băncilor au fost detonate cu substanţe asemănătoare celor utilizate în atacurile teroriste de la Bruxelles sau Paris. Blocurile de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală au fost zguduite, ieri-dimineată, la prima oră, de o puternică explozie. Treziţi brusc din somn, locuitorii din zonă au pus mâna pe telefoane şi au sunat la 112 să anunţe deflagraţia. O parte dintre ei au raportat o posibilă scurgere de gaze, iar câţiva, din cauza violenţei exploziei, au presupus chiar că a sărit în aer centrala termoelectrică din zonă. Deflagraţia distrusese de fapt unul dintre cele trei bancomate ale unei sucursale BCR aflate la parterul unui bloc din zonă. De altfel, blocul cu pricina are şase scări şi este un fel de mic centru financiar, spaţiile comerciale de la parter fiind închiriate numai de bănci. Poliţiştii bucureşteni au ajuns la faţa locului imediat. Au izolat zona şi au constatat că ATM-ul a fost făcut praf cu tot cu o parte din sediul băncii, iar banii au dispărut. Nu asta i-a surprins însă foarte tare pe anchetatori. Cercetările au scos la iveală faptul că hoţii au folosit, în premieră în România, o substanţă explozivă artizanală foarte puternică utilizată de jihadişti în atacuri. „Mama lui Satan“ se numeşte.

Potrivit Jurnalului Național modul în care se vor organiza, în aceeași zi, referendumul pe tema Justiției și alegerile europarlamentare riscă să încalce principiul constituțional al secretului votului. Membrii Biroului Electoral Central și ai secțiilor de votare vor ști cum a votat fiecare alegător, cu nume, prenume și CNP, chiar înainte ca buletinele de vot să ajungă în urnă. Astfel, vor înțelege imediat de partea cui a votat fiecare (Putere sau Opoziție). Dacă alegătorul a primit un buletin de vot, înseamnă că a votat cu Puterea, dacă a primit trei buletine de vot, înseamnă că a votat cu Opoziția.

Potrivit Ziarului Financiar, Mamaia, perla litoralului românesc și cea mai populară stațiune, s-a transformat în casa turiștilor care vin special pentru a petrece în cluburile de lux, dar care se cazează doar pe perioada weekendurilor. Hotelierii au ajuns să perceapă tarife și de 900-1.300 de lei pe noapte în weekend în sezon, prețuri mai mari chiar și decât cele de pe Coasta de Azur, ce fac accesibilă această destinație doar pentru turiștii cu bugete mari. “Pentru weekendurile din sezon sunt deja rezervări făcute. Vin doar bucureșteni care merg la cluburi, unde petrec toată noaptea. Mamaia este destinația cluburilor de lux, asta este problema, că atrage turiști doar de cluburi și doar pe weekend. Avem nevoie de turism de grup, de masă, să ocupăm camerele în timpul săptămânii, cu familii cu copii”, spune Enache Nancu, cel care a construit cu 2,2 mil. euro hotelul Scapino din centrul stațiunii și unde o cameră dublă costă 200 euro pe noapte în vârf de sezon în weekend. Cele mai solicitate cluburi la momentul actual sunt Loft, Nuba, dar și Fratelli și Ego sau Breeze din Mamaia, potrivit operatorilor din turism.

Beșiktaș se pregătește să anunțe întoarcerea lui Mircea Lucescu, scrie Gazeta Sporturilor. Echipa turcă i-a pregătit un contract de 4 milioane de euro pentru doi ani. Mircea Lucescu l-ar putea aduce la Istanbul pe portarul Ciprian Tătărușanu, liber să plece de la Nantes.