Confidenţialitate

Prima pagină | 20 septembrie 2018

Adevărul observă o portiţă pentru fraudă la referendumul de luna viitoare. Spre deosebire de alegerile din 2016, la consultatea populară pentru redefinirea familiei în Constituţie, Guvernul nu va mai utiliza sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu. Motivul: nepăsare sau rea-voinţă. Decizia Puterii este cu atât mai scandaloasă cu cât tabletele şi telefoanele folosite în 2016 pentru prevenirea votului multiplu, achiziţionate de statul român în urmă cu doi ani, sunt funcţionale, dar zac în sertare.

Jurnalul Naţional anunţă marea confruntare în războiul PSD contra PSD. Într-un „rechizitoriu” cu nouă capete de acuzare, făcut public ieri, vicepreședinții Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu cer demisia lui Liviu Dragnea atât de la conducerea partidului, cât și din fruntea Camerei Deputaților. Imediat, liderul social-democrat a convocat Comitetul Executiv al PSD, pentru vineri, la ora 12.00. Cu acest prilej, urmează să se contureze taberele, și fie președintele PSD este forțat să-și dea demisia, fie se va negocia convocarea unui congres extraordinar, așa cum vehiculează surse din interiorul partidului.

România Liberă scrie despre o afecțiune oncologică ignorată de mulţi dintre noi. Cancerul de cap şi gât reprezintă un risc de sănătate semnificativ și totuși rămâne relativ necunoscut și prea puțin diagnosticat în România. Specialiştii atrag însă atenţia că descoperirea și tratarea în stadii incipiente asigură o rată de supraviețuire de 80-90%.

Potrivit Ziarului Financiar, România este pe ultimul loc între ţările Uniunii Europene când vine vorba de calitatea serviciului de distribuţie a energiei din cauza celei mai mari durate a întreruperilor neplanificat în alimentarea cu electricitate a consumatorilor. Petrecem de patru ori mai mult timp în beznă decât ungurii, dar avem facturi mai mari decât vecinii. Invocând profituri reduse, distribuitorii de energie ameninţă că taie investiţiile.

Banii mai târziu, acum roagă-te, titreazăGazeta Sporturilor. Dan Nistor n-a primit deocamdată mărirea de salariu promisă pentru a nu pleca la FCSB. Conducerea dinamovistă i-a promis mijlocaşului că îi vor oferi un nou contract, cu un salariu de 15.000 de euro pe lună, plus bani la semnătură. Un lucru care nu s-a mai concretizat după ce perioada de transferuri s-a încheiat. Fotbalistul a fost dus, în schimb, la mormântul lui Cătălin Hâldan, pentru a înţelege mai bine ce înseamnă spiritul echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare.