Confidenţialitate

Prima pagină | 20 aprilie 2018

Jurnalul Naţional observă că proiectele de modificare a codurilor penale, propuse de PSD şi ALDE, provoacă dezbateri aprinse pe scena politică. Schimbările sunt multe și vizează subiecte aflate în prim-plan de multă vreme. Spre exemplu, un articol limitează posibilitatea folosirii denunţului ca modalitate de a scăpa de pedeapsă. O plângere poate fi depusă în termen de cel mult şase luni de la săvârşirea faptei.

Ziarul Financiar consemnează că scandalul din Sănătate ia amploare. Sindicatele anunţă o grevă general, pe 11 mai, pentru că există personal căruia veniturile i-au scăzut după aşa-numita revoluţie fiscală. Printre revendicările SANITAS se numără eliminarea plafonului pentru sporuri, de 30% din bugetul de salarii, şi creşterea salariilor pentru tot personalul din sistemul sanitar şi asistenţă socială.

Adevărul notează că aproape jumătate dintre elevii români sunt analfabeţi funcţionali, adică nu pot aplica în viaţa reală cunoştinţele deprinse din şcoală. Mai trist este că toţi aceşti tineri sunt condamnaţi la imposibilitatea de a se descurca atunci când devin adulţi, urmând să trăiască în sărăcie, spune preşedintele Asociaţiei Române de Literaţie. Liliana Romaniuc susţine că România are o calitate a educaţiei din ce în ce mai scăzută.

România Liberă scrie că oricât de mult ar încerca părinţii să îşi protejeze copiii de efectele divorţului, acestea se fac oricum simţite. Dacă de cele mai multe ori acasă copilul îşi ascunde emoţiile, el le va duce la şcoală. Profesorii pot avea o contribuţie majoră în a reduce impactul negativ al acestor drame. Potrivit statisticii aferente anului 2016, peste 30.000 de divorţ­uri au fost înregistrate la nivel naţional, implicaţi fiind în jur de 17.000 de minori implica­ţi.

Gazeta Sporturilor scrie despre tripla lui Alexandru Băluţă care poate duce Universitatea Craiova în finala Cupei României. Oltenii s-au impus cu 5 la 1 în faţa botoşănenilor în prima manşă a semifinalelor competiţiei fotbalistice.