Confidenţialitate

Prima pagină | 17 aprilie 2019

Surse citate de Adevărul susţin că cei 300 de “spartani” care l-auaclamat pe Liviu Dragnea la procesul de la Curtea Supremă au fost activaţi. În primul rând, au fost interlopii din Clanul Sportivilor, mobilizaţide primarul din umbră al Sectorului4. Lor li s-au adăugat alţi interlopi din Rahova, dirijaţi de aghiotantul lui Codrin Ştefănescu, secretarul general al PSD. Lângă băieţii răi din Bucureşti aumai fost angrenaţi în luptă şi câţiva angajaţila stat din “batalionul” Teleorman, judeţul controlat de Liviu Dragnea.

Candidatura vicepremierului Viorel Ştefan pentru poziţia de membru al Curţii Europene de Conturi a fost respinsă, consemnează Ziarul Financiar. Cei douăzeci şi trei de ani de prezenţă continuă în Parlamentul de la Bucureşti (trei mandate de senator şi trei de deputat), un mandat de ministru al Finanţelor (scurt, ce-i drept) şi nici titlul de “doctor în economie” nu au fost suficiente. Plenul Parlamentului European a respins candidatura. Situaţia este stânjenitoare pentru că acel post aparţine României, prin urmare Bucureştiul trebuie să propună un alt candidat.

Potrivit Jurnalului Naţional, clasa de mijloc din România este una cât se poate de volatilă, ponderea sa variind între 1 şi 40%, în funcţie de criteriile folosite. Specialiştii spun că persoanele din pătura medie a societăţii câştigă cel puţin 1.000 de euro pe lună şi îşi acoperă cheltuielile curente numai din veniturile suplimentare, adică investiţii şi economisiri. Fac parte din clasa de mijloc cei care, după plata necesităţilor, au bani pentru a-şi permite produse de lux şi servicii superioare.

Bătaie pe ce aruncă FCSB, titrează Gazeta Sporturilor. CFR și Craiova licitează pentru Adrian Stoian, aflat deja pe fărașul echipei patronate de Gigi Becali. Mijlocașul de 28 de ani are, în prezent, cel mai mare salariu din Liga I, 30.000 de euro pe lună, dar ar renunța la o parte din bani pentru a juca titular la o rivală a roș-albaștrilor.