Prima pagină | 16 ianuarie 2018

Potrivit ziarului Adevărul, schimbarea Executivului riscă să provoace o criză politică de amploare. PSD n-ar mai fi sigur de guvernare. Dacă refuză un al treilea executiv PSD-ALDE, preşedintele Klaus Iohannis ar putea fi ameninţat cu suspendarea. Cu un premier ostil PSD, şeful statului poate forţa alegerile anticipate, iar sondajele arată că partidul lui Liviu Dragnea este în picaj, deci ar avea şanse infime să mai ajungă la putere. În economie, cursul de schimb ar exploda împreună cu preţurile.

Jurnalul Naţional consemnează a doua rundă din confruntarea PSD contra PSD. Social-democraţii s-au duelat de Blue Monday, cea mai depimantă zi din an, un meci pentru centura de șef al partidului, între campionul Liviu Dragnea și challengerul Mihai Tudose. Conflictul a pus în scenă şi o rivalitate regională, între oltenii lui Dragnea, care au câștigat, şi perdanții munteni ai lui Tudose.

Curtea de Apel Cluj a blocat dosarul unor şmecheri din Suceava, dezvăluie România Liberă. Dumitru Dîmbu, un influent procuror, este suspectat că a protejat o grupare de interese. Procesul este tergiversate de 3 ani. Direcţia Anticorupţie cere Înaltei Curţi să oblige Curtea de Apel Cluj să deblocheze situaţia. Procurorul Dumitru Dîmbu, un fel de “Dumnezeu“ în judeţul Suceava ar fi emis fraudulos, în decurs de patru zile, 79 de hotarâri în favoarea unui om de afaceri.

Criza de personal din România se rezolvă cu asiatici, notează Ziarul Financiar. Peste 1.400 de cetăţeni vietnamezi au primit anul trecut avize de angajare în ţara noastră. Vietnamul devine astfel ţara din afara Uniunii Europene cu cele mai multe permise de muncă acordate anul trecut.

Gazeta Sporturilor scrie că lupta pentru tiltu se dă cu toate armele. Cele două mari favorite, FCSB şi CFR Cluj, încearcă să-şi bage aliaţii în play-of. Roş-albaştrii au întărit Botoşaniul cu Vlad Achim şi Cătălin Golofca. În tot acest timp, clujenii l-au lăsat pe Dan Nistor să plece gratis la Dinamo.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS