Confidenţialitate

Prima pagină | 16 februarie 2018

Jurnalul Naţional observă că, întors urgent din Japonia, ministrul Justiției nu a comunicat nicio decizie în privința revocării sau menținerii în funcție a Laurei Codruța Kovesi. În plin scandal care zguduie Anticorupția, Tudorel Toader a vorbit despre construirea unui cartier al justiției. În ceea ce privește DNA, ministrul a anunțat că va comunica săptămâna viitoare, în Parlament, concluziile pe care trebuia să le prezinte încă din august 2017

România Liberă consemnează că Parlamentul a dat undă verde formării unei comisii speciale care să ancheteze activitatea Serviciului de Pază şi Protecţie, la propunerea lui Liviu Dragnea. Liderul PSD l-a acuzat pe şeful SPP, generalul Lucian Pahonţu, că se implică în activităţi politice, iar subordonaţii săi îi spionează pe cei care îi păzesc.

Adevărul scrie că profesorii ameninţă că vor boicota Bac-ul. Sindicaliştii din Educaţie cer ca întârzierile salariale să se rezolve în cel mai scurt timp. Dascălii sunt foarte supăraţi şi se gândesc inclusiv la o grevă generală şi la boicotarea examenului maturităţii. Problema lefurilor din învăţământ a apărut după ce banii nu au mai fost plătiţi prin consiliile locale, ci prin Ministerul Educaţiei, inspectoratele şcolare neavând personal suficient pentru calcularea lefurilor.

Potrivit Ziarului Financiar, România importă cartofi de peste 30 milioane de euro anual, deşi produce mai mulţi cartofi decât pot mânca românii, o situaţie pe care specialiştii din piaţă o pun pe seama lipsei spaţiilor de depozitare. Valoarea exporturilor nu depăşeşte jumătate de milion de euro. În primele 10 luni din 2017, România a importat cartofi la un preţ mediu de 980 lei pe tonă, un preţ dublu faţă de preţul cartofilor autohtoni în perioada de recoltare.