Prima pagină | 12 februarie 2019

Adevărul notează că Guvernul a decis să închidă gura primariilor care cereau mai mulţi bani într-un mod inedit, adică prin creşterea cotei care le revine din impozitul pe profit, dar şi prin transferarea unor cheltuieli în teritoriu, ceea ce va afecta buna lor funcţionare, după cum au subliniat mai mulţi edili. Iniţial, executivul Vioricăi Dăncilă voia să dea către autorităţile locale şi plata salariilor pentru personalul neclerical, cum e cazul cantorilor sau femeilor de serviciu de la biserici. Până la urmă, coaliţia PSD-ALDE a renunţat la idee.

România Liberă observă că tensiunile dintre guvernanţi şi Banca Naţională se amplifică de la o zi la altă. Oficialii PSD vorbesc pe faţă despre schimbarea lui Mugur Isarescu din fruntea BNR. Guvernatorul invocă “un atac jalnic” la adresa BNR, susţinând ca instituţia i-a făcut datoria.

Jurnalul Naţional notează că avocaţii din Bucureşti şi din 14 judeţe au ieşit, ieri, în stradă, nemulţumiţi de cuantumul onorariilor din oficiu, care au rămas la nivelul anului 2015. În ciuda zecilor de solicitări adresate ministrului Justiţiei, răspunsurile au fost “se vor analiza”, “vor fi discutate”, “le înaintăm Comisiei de Buget”. “Venitul mediu al unui avocat care acordă asistenţă judiciară este de 1.550 de lei. 10% dintre avocaţii din Bucureşti fac asistenţă judiciară. În provincie, procentul este mai mare”, declară prodecanul Baroului Bucureşti. “Se va ajunge şi la sistarea activităţii judiciare”, spune Mihnea Stoica.

Potrivit Ziarului Financiar, salariul mediu net pe economie a ajuns la aproape 2.700 de lei în 2018, în creştere cu 15,3% faţă de anul 2017, aceasta fiind cea mai mare creştere din 2008 încoace, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Programatorii au fost şi în 2018 cel mai bine plătiţi salariaţi din economie, cu un salariu mediu de aproape 6.500 de lei net pe lună, iar angajaţii din hoteluri şi restaurante au cele mai mici salarii din România, cu o medie de sub 1.600 de lei net lunar.

Mircea Rednic all inclusive, unul dintre titlurile de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Antrenorul dinamovițtilor a plătit din propriul buzunar primele jucătorilor pentru recentul succes cu Sepsi, 15.000 de euro în total. Tehnicianul este pregătit să repete gestul în cazul unei victorii cu FC Botoșani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS