Prima pagină | 12 februarie 2018

România se transformă într-un muzeu în aer liber, scrie Ziarul Financiar. Parcul auto naţional a depăşit 15 ani vechime. Dintre cele aproape 6 milioane de maşini înscrise în ţară, 4 milioane şi jumătate au mai mult de 10 ani, devenind astfel un risc pentru siguranţa traficului. Într-un singur an fără timbru de mediu, statul a reuşit să şteargă cu buretele efortul financiar de peste 200 de milioane euro depus tot de stat, prin programul Rabla.

România Liberă a aflat că recentul anunţ al Ministerului Mediului, privind introducerea unei noi taxe auto din acest an, a dat un proaspăt avânt înmatricularilor de maşini în Bulgaria. Situaţia este complet scapata de sub control, afirma surse avizate din piaţă. Şoferii care au ghinionul să fie loviţi de un astfel de vehicul au nevoie de foarte multă răbdare, timp şi bani pentru a recupera, de la firmele de asigurări bulgăreşti, o parte din daune, dar niciodată întreaga sumă. Autorităţile cunosc situaţia, dar nu iau vreo măsură.

Potrivit Jurnalului Naţional, cu o agricultură ca în Evul Mediu, producem puțin și scump. Fărâmițarea proprietății este principala problemă, potrivit unui raport al Băncii Naționale. Industria alimentară este depășită de cerere. În tot acest timp, îndesăm sute de milioane de euro în buzunarele polonezilor și ungurilor.

Adevărul notează că aleşii Partidului Mişcarea Populară, în frunte cu Traian Băsescu, au depus un proiect de lege prin care vor reducerea numărului de parlamentari de la 465 la 300, adică numărul de aleşi votat de majoritatea românilor care s-au prezentat la referendumul din 2009. Iniţiativa este semnată de 22 de aleşi ai PMP şi urmăreşte ca Senatul să aibă 100 de aleşi, iar Camera Deputaţilor nu mai mult de 200. Aleşii ţin la scaunele lor. Un proiect similar a fost respins în trecut.

Gazeta Sporturilor consemnează că Ionuţ Lupescu şi-a oficializat candidatura pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal, având promisiunea că va avea susținere politică. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu sunt susţinătorii săi de lux. Ionuţ Lupescu  se poate baza pe sprijinul unor foşti colegi de generaţie, dar şi pe al unor fotbalişti mai tineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS