Prima pagină | 11 mai 2018

Să fie sărbătoare, unul dintre titlurile de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. SCM Craiova are şansa de a câştiga Cupa EHF, al doilea trofeu european ca valoare. Oltencele au de recuperat o diferenţă de 4 goluri în confruntarea cu norvegiencele de la Vipers Cristiansand. Partida retur începe la 19 şi 30 de minute.

Potrivit Adevărul, cazurile scandaloase a doi poliţişti suspectaţi de pornografie infantilă aduc din nou în atenţia opiniei publice faptul că testările psihologice în sistemul care ar trebui să vegheze la binele cetăţeanului sunt făcute pe genunchi, prea rar şi fără întrebări legate de viaţa sexuală. Dacă verificările ar fi făcute la sânge, prădătorii sexuali ar fi depistaţi, spune criminalistul Liviu Chesnoiu. Pedofilia şi comportamentul sexual deviant sunt boli care trebuie tratate după ce se pune un diagnostic, adaugă expertul.

Potrivit Jurnalului Naţional, chiar dacă, pe termen mediu și lung, infrastructura deficitară provoacă pagube economiei, pe termen scurt ea generează încasări mai mari la buget, din taxele și impozitele suplimentare. Din această ultimă perspectivă, cei aflați la guvernare au interes ca situația să se perpetueze.  Așa se poate explica de ce gropile noastre sunt în creștere, de la an la an. Conform ministrului Transporturilor, Lucian Șova, ar fi nevoie de 4 miliarde de euro ca să acoperim toate gropile din țară.

Problema majoră a bugetului de stat se regăseşte în zona de cheltuieli, spune preşedintele Consiliului Fiscal, citat de Ziarul Financiar. După majorarea salariilor în Sănătate şi Educaţie, cheltuielile publice totale au ajuns la 22%, observă Ionuţ Dumitru, care aminteşte că, de la 1 iulie, va intra în vigoare şi creşterea pensiilor de 10%. În martie, TVA-ul net încasat la buget a fost în scădere cu 9,4%.

România Liberă publică scrisoarea unui fost deţinut, care a stat doi ani în trei penitenciare, Rahova, Giurgiu şi Jilava. Bărbatul vorbeşte despre resturile de hrană pe care era nevoit să le mănânce pentru a supravieţui, de apa de la robinet care nu se putea bea sau de oamenii care au murit după gratii, lângă el. Publicaţia aminteşte că România este condamnată constant de CEDO pentru condiţile din penitenciare şi plăteşte milioane de euro drept despăgubiri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS