Prima pagină | 1 februarie 2019

Adevărul descrie traseul groazei prin spitalele româneşti. O fetiţă de 3 ani cu Sindromul Down este internată în stare gravă la Terapie Intensivă cu diagnosticul de gripă, după ce părinţii ei au fost plimbaţi de medici, timp de două săptămâni, între şase unităţi medicale. Caracal – Slatina – Bucureşti „Marie Curie” – Bucureşti Fundeni – Caracal – Slatina – Craiova Boli Infecţioase „Victor Babeş“ – Terapie Intensivă Craiova – acesta este parcursul soţilor Voinea în încercarea disperată de a vedea ce are copilul lor.

România Liberă consemnează că Ministerul Apărării a obţinut în instanţă suspendarea decretului prin care mandatul lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Apararii a fost prelungit de şeful statului. Conducerea efectivă a Armatei va fi exercitată, în această perioadă, de locţiitorul Laurian Anastasof. Interimatul se va prelungi până în momentul în care ministrul Apărării, Gabriel Leş, şi preşedintele Klaus Iohannis se vor înţelege în privinţa desemnării unui şef al SMG.

Jurnalul Naţional scrie că Administraţia Prezidenţială a “tocat” echivalentul unui apartament pe 18 piese de mobilier. Contractul a fost acordat fără licitație. Firma furnizoare a Cotroceniului a livrat în 2012 și prezidiul ornat cu aur al Curții Constituționale, contra sumei de 100.000 de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile locale aveau anul trecut un nivel ridicat al marjei de câştig. Diferenţa dintre dobânda la creditele noi şi cea la depozitele noi în lei, pentru clienţii de retail, era de 6-7 puncte procentuale. Aplicarea taxei pe activele băncilor poate determina unele instituţii de credit să menţină marjele la aceste niveluri sau chiar să le majoreze pentru a reuşi să acopere costurile suplimentare, după cum au susţinut unii bancheri.

23 de milioane de euro, în 6 ani, titrează Gazeta Sporturilor. Gheorghe Hagi a mai dat o lovitură, transferându-l pe Tudor Băluță la Brighton, în Premiere League, pe 3 milioane de euro. FC Viitorul a încasat o sumă uriașă din transferurile ultimilor ani, clubul constănțean fiind depășit doar de FCSB.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS