Confidenţialitate

Prima doamnă a Cataloniei este o româncă

Prima doamnă a Cataloniei este o româncă și se numește Marcela Topor. Ieri soțul acesteia, Carles Puigdemont a fost investit în funcția de președinte al guvernului Catalan.  Decizia vine după ce fostul șef al executivulu iregional, separatistul Artur Mas a anunțat că renunță la un nou mandat.

După cum relatează romaniaxpres.com, soțul româncei a fost propus în funcția de președinte al Guvernului de separatistul Artur Mas, după ce partidul acestuia a ajuns la un acord cu restul formațiunilor din regiune în vederea formării unui nou executiv regional. Marcela Topor a putut fi văzută la tribuna Parlamentului cu prilejul discursului de învestitură al soțului său.

Românca prezintă o emisiune care se numește Catalan Conections, difuzată de publicația Catalonia Today. În fiecare săptămână Marcela Topor intervievează în limba engleză diferiți străini care locuiesc în Catalonia. Prima doamnă și noul președinte al Guvernului Catalan s-au căsătorit la Iași și au împreună două fetițe, una de 7 ani și alta de 9 ani, ambele botezate în România.