Confidenţialitate

Prim-ministrul Republicii Moldova, pentru Europa FM: „Aveam 22 de poduri cu România înainte de al Doilea Război Mondial, acum avem doar 6”

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, vorbește în exclusivitate la Europa FM despre drumul țării sale spre Uniunea Europeană și despre ce poate face România pentru a ajuta integrarea țării vecine în UE.

Este timpul ca cele dăuă șări vecine să construiască mai multe punți de legături, la propriu, spune natalia gavriliță, premierul Republicii Moldova, în exclusivitate pentru Europa FM:

„Avem nevoie să construim poduri la propriu și la figurat, avem nevoie să ne apropiem în toate domeniile. Este un lucru foarte interesant, înainte de al Doilea Război Mondial aveam 22 de poduri care ne uneau și acum avem doar 6. Acum lucrăm împreună cu Guvernul României să încercăm să punem poduri flotante acolo unde putem, să gestionăm criza logistică cu care ne confruntăm dar acest poduri sunt necesare.”

Nu doar de poduri este nevoie, ci de o întreagă gamă de legături, spune prim-ministrul de peste Prut. Și până acum România a ajutat Republica Moldova, spune Natalia Gavrilița, care își dorește intensificarea acordurilor dintre cele două state vecine:

„Trebuie să construim poduri care ne unesc, drumuri care ne unesc, linii electrice de înaltă tensiune, în toate domeniile, începând de la expertiza pe care ne-o poate oferi România până la contactele dintre persoane și evenimente culturale, deci în toate domeniile, nici nu-mi ajunge timp să le enumăr. România în ultimele luni ne-a fost alături, am semnat mai multe acorduri importante, ne oferă asistență financiară, expertiză și acest lucru trebuie să continue și să-l intensificăm.”

Natalia Gavriliță a oferit un interviu în exclusivitate pentru Europa FM, care poate fi urmărit aici.

Foto: Shutterstock