Confidenţialitate

Preţul petrolului a crescut cu 50% după o declarație a lui Donald Trump

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 50%, la 36 dolari per baril, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că anticipează un acord între Arabia Saudită şi Rusia cu privire la reducerea producţiei până la 10 milioane barili pe zi, potrvit FT, citat de ZF.

Pandemia de COVID-19, corelată cu un război al preţurilor între cele două ţări petroliere a trimis cotaţia petrolului Brent – referința internaţională – la cel mai redus nivel din ultimii 18 ani, în jurul valorii de 20 de dolari per baril în ultimele zile.

Cu toate acestea, optimismul referitor la un acord între cele două părţi a impulsionat o tentativă de revenire săptămâna aceasta, în contextul în care Brent înregistra deja astăzi o creştere de 12%.

După ce preşedintele Donald Trump a postat pe Twitter, preţurile au crescut cu 47% la 36,29 dolari, înainte de a se stabiliza la 30 dolari pe baril, înregistrând o creşte totală de circa 22% joi.

„Doar ce am vorbit cu prietenul meu MBS (Prinţul Coroanei) din Arabia Saudită, care a discutat cu preşedintele Putin din Rusia, şi mă aştept şi sper că vor reduce producţia la circa 10 milioane de barili, şi poate chiar mai mult, ceea ce dacă se întâmplă va fi foarte bine pentru industria de petrol şi gaz”, a scris preşedintele american Donald Trump pe Twitter.