Confidenţialitate

Președintele Klaus Iohannis este în Ucraina. Șeful statului a ajuns la Kiev cu trenul | VIDEO

Klaus Iohannis a ajuns, joi, în capitala Ucrainei. Șeful statului român a călătorit la Kiev cu trenul, au declarat pentru Europa FM surse oficiale. Președintele Klaus Iohannis se va întâlni acolo cu președintele Franței, cancelarul german și premierul Italiei.

Liderii europeni sunt aşteptaţi la Kiev pentru a-și exprima sprijinul pentru Ucraina, în timp ce aceasta luptă să reziste unui atac necruţător din partea Rusiei, scria dimineață agenția de știri Reuters.

Vizita liderului de la Paris în Ucraina nu a fost anunțată oficial, deși s-a speculat intens pe marginea acestui subiect.

La finalul călătoriei sale în România și Republica Moldova, președintele Franței, Emmanuel Macron, s-a alăturat miercuri seară în Polonia cancelarului german, Olaf Scholz, și premierului italian,

Mario Draghi.

Împreună s-au îmbarcat într-un tren de noapte închiriat special, unde au avut o reuniune de lucru seara târziu pentru a pregăti întâlnirea de joi cu președintele ucrainean, scrie cotidianul Le Figaro.

O conferință de presă este programată în jurul prânzului.

Vizita celor trei lideri din Uniunea Europeană are loc în contextul în care Kievul face presiuni pentru aderarea la UE și cere constant arme pentru a face față înaintării forțelor ruse.

„Sunt azi în Kiev alături de colegii mei europeni cancelarul Olaf Scholtz, președintele Emmanuel Macron și premierul Mario Draghi pentru a arăta sprijinul nostru puternic și solidaritatea față de președintele Volodimir Zelenski și poporul ucrainean. Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze”, a scris Klaus iohannis pe contul său de Twitter, la scurt timp după ce a ajuns în capitala Ucrainei.

Foto: Twitter / Klaus Iohannis