Președintele Donald Trump vine în Europa în luna mai, la summitul G7 din Italia

Președintele American va face o vizită în Europa. În luna mai, liderul de la Casa Albă va fi prezent la summitul G7 din Italia. Este reuniunea celor mai industrializate șapte țări ale lumii, organizată la 26 și 27 mai la Taormina, în Sicilia.

 

Va fi prima deplasare a lui Donald Trump pe continentul european de la instalarea la Casa Albă.

 

Numeroase capitale europene sunt îngrijorate din cauza discursului naționalist și populist al președintelui American, ce ar putea da avânt partidelor de extremă dreapta de pe vechiul continent.

 

De asemenea, Donald Trump a criticat în repetate rânduri Alianța Nord-Atlantică, înainte de a sublinia “importanța fundamentală” a acesteia.

 

În luna februarie, vicepreședintele american, Mike Pence, va fi prezent la Conferința privind securitatea, la Munchen, precum și la sediul Uniunii Europene și al NATO de la Bruxelles pentru a discuta cu aliații europeni despre mijloacele de a “întări” alianța transatlantică.

 

Președintele Statelor Unite nu a anunțat, până în prezent, nicio deplasare în afara granițelor americane, dar a acceptat o invitație de a efectua o vizită în Marea Britanie în acest an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS