Confidenţialitate

Președintele Comisiei Europene spune că ideea unui pașaport COVID ar trebui discutată la nivelul UE

Ursula von der Leyen pledează pentru recunoașterea dovezilor de vaccinare împotriva COVID-19, între toate statele membre.

Ea a  declarat într-un interviu acordat în Portugalia că tema acestor dovezi, numite și certificate de vaccinare, ar trebui discută la nivelul Uniunii.

Președinta Comisiei Europene acceptă astfel propunerea premierului Greciei, de a elabora reguli mai lejere de circulație în scop turistic pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19.

Premierul elen Kyriakos Mitsotakis a explicat că nu urmărește condiționarea intrării în Grecia de vaccinare, însă crede că cei care s-au imunizat ar trebui să aibă un tratament preferential.

Grecia se pregătește de următorul sezon turistic.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, recent, că “un astfel de certificat ar trebui folosit pentru motive medicale, nu pentru a împărți populația Europei în cei ce au fost vaccinați și cei ce nu au fost vaccinați”.

Joi seară, la postul public de televiziune, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avertizat că vor fi state care vor condiționa primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID-19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru