Confidenţialitate

Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a vaccinat anti-Covid | AUDIO

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, iar momentul a fost transmis în direct, de televiziuni.

Liderul american a explicat că a ales să facă acest lucru pentru a le arăta tuturor că vaccinul este sigur.

Președintele ales al Statelor Unite a primit prima doză din vaccinul anti-COVID produs de Pfizer, în aceeași zi cu soția sa, Jill.

”E o mare speranță. Fac asta ca să demonstrez că oamenii ar trebui să fie pregătiți să facă vaccinul, atunci când va fi disponibil. Nu există motive de îngrijorare”, a spus Joe Biden, care a lăudat administrația Trump pentru eforturile privind programul de vaccinare. În vârstă de 78 de ani, Joe Biden se află în grupul cu risc ridicat în caz de COVID-19.

Și vicepreședintele american în funcție, Mike Pence, a primit prima doză de vaccin, iar numărul total al americanilor imunizați până acum împotriva noului coronavirus a depășit 500.000. În plus, a început dejà distribuția celui de-al doilea vaccine produs de compania Moderna.

Statele Unite se află pe primul loc în lume, cu cele mai multe cazuri de COVID-19, aproape 18 milioane, iar numărul deceselor provocate de complicații ale bolii a depășit 300 de mii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță