Presa straina despre Simona Halep

Unele publicații specializate în sport nu ezită să o compare cu Martina Hingis sau să o prezinte drept o favorită pentru câștigarea finalei.

În Franța, cotidianul Le Monde amintește că Simona Halep a avut un excelent debut de sezon și încă dinainte de victoria de ieri jurnaliștii notau: ‘Cu Simona, tinerețea preia puterea la Roland Garros’.

La Paris, cu o încredere în creștere, Halep a făcut o demonstrație de măiestrie tactică în fața Svetlanei Kuznetsova, apreciază ‘L-Equipe’, care continuă cu o descriere a jucătoarei din timpul meciului: avea aerul Martinei Hingis și știința sa de joc.

Cea care va fi numărul 3 în lume dacă va ajunge în finală a căpătat aspectul unei favorite la titlu. Aprecieri și în presa italiană, în care se remarcă ‘loviturile încrucişate de o geometrie impecabilă’ executate de Simona, potrivit site-uui oktennis.

Agenția Associated Press subliniază că Simona Halep a fost aplaudată chiar și de adversara ei, Svetlana Kuznetsova, fostă câştigătoare a turneului de la Roland Garros.