Premiile Oscar nu vor avea o nouă categorie

Academia Americană de Film, care decernează premiile Oscar, renunţă în cele din urmă la recompensarea lungmetrajelor populare, la mai puţin de o lună după ce anunţase această nouă categorie, potrivit Agerpres.

„Introducerea unui nou premiu a generat un număr mare de reacţii şi recunoaştem necesitatea unei discuţii suplimentare cu membrii noştri. Am făcut modificări la Oscaruri de-a lungul anilor – inclusiv în acest an – şi vom continua să evoluăm respectând moştenirea incredibilă a ultimilor 90 de ani”, a declarat Dawn Hudson, directoarea generală a Academiei.

Academia a anunţat pe 8 august o serie de măsuri menite să aducă un suflu nou seriei Oscarurilor, în condiţiile în care ultima ediţie, din 4 martie, a înregistrat cea mai slabă audienţă din istoria evenimentului, cu 26,5 milioane de spectatori în Statele Unite.

Cea de-a 91-a ediţie a galei Oscarurilor, care va avea loc la Hollywood pe 24 februarie 2019, urmează să fie mai scurtă, de circa trei ore, faţă de aproape patru ore în acest an.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS