Confidenţialitate

Premiile Oscar 2023: „Everything Everywhere All at Once”, marele câștigător al ediției cu numărul 95 | VIDEO

„Everything Everywhere All at Once” este marele căștigător al premiilor Oscar ce au avut duminică seară în Los Angeles, la Dolby Theatre,  clădirea care găzduiește gala în fiecare an. Filmul a câștigat șapte premii Oscar, inclusiv  pe cel pentru cel mai bun lunmetraj. 

Starurile au pășit pe covorul de gală începând cu ora 3.00 dimineața – ora României, la cea de-a 95-a ediție a Premiilor Oscar.

Ca un fapt inedit, pentru prima dată în istoria Oscarurilor, covorul roșu întins pentru vedete a fost de culoarea sampanie.

Filmul care spune povestea unei proprietare de spălătorie chinezo-americană care se confruntă cu un audit al Fiscului şi cu atacatori din alte universuri a câştigat şapte statuete în total, printre care cea pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Tot pentru prestația din acest fil Ke Huy Quan și-a adjudecat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

El a urcat pe scenă în lacrimi și ma avut un discurs emoționant în care a amintit cum a ajuns cu barca în SUA și acum trăiește visul american.

De asemenea, filmul a obținut și premiul pentru cel mai bun regizor, cel mai bun montaj și cel mai bun scenariu.

Palmaresul de statuete pentru acest film a fost completat de Jamie Lee Curtis, care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Brendan Fraser a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării sale din lungmetrajul “The Whale”.

Iar filmul german “All Quiet on the Western Front”, regizat de Edward Berger, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional

Premiul pentru Cele mai bune efecte vizuale a fost âștigat de filmul  „Avatar: The way of water

Evenimentul a fost prezentat de actorul de comedie Jimmy Kimmel, aflat în această postură pentru a treia oară, după ediţiile premiilor Oscar din 2017 şi 2018.