Premii de excelenţă la Festivalul Internaţional de Film Bucureşti

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, cel mai vechi eveniment de gen competitiv din Capitală, destinat exclusiv lungmetrajelor, are loc în perioada 15 – 21 aprilie, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea şi sala Elvira Popescu.

Actorii Victor Rebengiuc şi Mircea Diaconu au primit premii de excelenţă luni, la gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (15 – 21 aprilie), care a avut loc la Cinema Studio.

‘Lumea nu începe cu tine. Niciodată. Înainte a fost mereu altceva care trebuie luat în seamă, citit, aflat, adăugat la ce poţi face tu. La rândul tău, prin ce poţi face tu, să dai mai departe celorlalţi. (…) Îndemnul meu este ca mai ales cei tineri să înţeleagă că lumea nu începe cu ei. Atunci, tot ce am muncit noi în vremuri urâte, grele, să se adauge cu ceea ce e azi şi să conteze pentru succesul românesc’, a spus actorul Mircea Diaconu.

‘Mulţumesc foarte mult pentru… cub… e o dovadă’, a spus Victor Rebengiuc, făcând aluzie la forma trofeului.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este organizat de Fundaţia Culturală Charta, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).