Premierul Ungariei, Viktor Orban spune că a fost invitat la Casa Albă de președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump

Într-un interviu acordat cotidianului economic Világgazdaság, premierul Ungariei, Viktor Orban a spus că a vorbit la telefon cu președintele ales al Statelor Unite, iar Donald Trump i-a transmis că are o părere foarte bună despre Ungaria.

Ba mai mult, l-a invitat pe premierul de la Budapesta la Washington, fără a fixa însă și o dată pentru această întâlnire. Viktor Orban i-a spus viitorului lider de la Casa Albă că n-a mai fost de mult timp în Statele Unite, pentru că este mereu considerat oaia neagră.   Donald Trump a râs și afirmat că același lucru se spune și despre el – a precizat premierul Ungariei, care este convins că de acum înainte relațiile diplomatice cu Statele Unite vor fi mai bune.

Aflat la putere din 2010, Viktor Orban a intrat deseori în conflict cu oficialii americani din cauza unor măsuri abuzive, considerate nedemocratice de către Statele Unite. Ba chiar, în 2014, 6 oficiali din Ungari au primit interdicție de a intra în Statele Unite, din cauza unor acuzații de corupție.

Premierul Ungariei nu s-a ferit să își exprime admirația față de Donald Trump, iar despre rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA a spus că acestea marchează sfârșitul „non-democrației liberale’’.

”America va avea acum un președinte care nu este limitat de ideologii; este mult mai interesat de succes, eficiență și rezultate decât de ideologii politice”, a spus Viktor Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS