Confidenţialitate

Premierul spune că școlile nu vor fi închise din cauza lipsei căldurii: „Am alocat resursele necesare, nu accept să întrerupem procesul de învățământ”

Școlile nu își vor întrerupe cursurile cu prezență fizică dacă vor exista probleme cu încălzirea, ne asigură premierul Nicolae Ciucă. Într-o videoconferință cu prefecții acesta a recunoscut că încă sunt unități de învățământ care au nevoie de sprijin pentru această iarnă.

Nicolae Ciucă promite că resursele necesare vor veni de la Guvern:

„Sunt câteva localități din țară care în fiecare an au avut nevoie de sprijin pentru termie. Discutăm de acele localități unde încă din păcate termia se asigură prin consumul de păcură, vom găsi soluții. De altfel, prin decizia de ieri de la ședința de guvern am alocat resursele necesare ca la nivelul autorităților locale să poată să înceapă achiziția de combustibil pentru aceste centrale. Ca atare nu văd și nu accept ca să întrerupem procesul de învățământ pentru că nu există termie în vreuna din unitățile de învățământ.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că se va face o nouă evaluare a situației din școli în ceea ce privește încălzirea pe timp de iarnă. La ultima evaluare din septembrie, probleme erau la o școală din Giurgiu:

Nu susținem, nu încurajăm trecerea în online a școlilor, mai ales după doi ani pandemici care au generat goluri în procesul educațional. Dacă sunt situații speciale am prefera să le aflăm din timp, am fost sesizați privind o astfel de situație în municipiul Giurgiu, am discutat cu cei de la administrația publică locală care ne-au spus că ar avea nevoie de suplimentări de fonduri. La nivelul țării nu previzionăm probleme în acest moment, însă această analiză a fost făcută la începutul lunii septembrie. Vom relua analiza pentru a vedea eventuale evoluții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încă de la prima sa conferință de presă, ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că școlile vor rămâne deschise indiferent de evoluția crizei energetice.

Citește și: Academia Europa FM: Elevii nimănui