Confidenţialitate

Premierul din Malaezia, acuzat că a transferat 700 de milioane de dolari din fondul public în conturile personale

         Scandal în Malaezia – există suspiciuni că 700 de milioane de dolari din bugetul statului ar fi ajuns în conturile personale ale premierului.

Ultimele evenimente nu fac decât să încingă spiritele: investigația Parlamentului în acest caz a fost suspendată, iar vicepremierul și procurorul general au fost schimbați din funcții.

În plus, activitatea mai multor publicații care au scris despre acest scandal a fost suspendată.

Potrivit jurnaliștilor de la Wall Street Journal, procurorii din Malaezia au descoperit că depozite în valoare de 700 de milioane de dolari dintr-un fond al statului au ajuns în conturile personale ale premierului.

Tranzacțiile s-ar fi făcut prin intermediul unei bănci din Singapore.

Și la nivelul Parlamentului ar fi trebuit să se formeze o comisie de anchetă, dar a fost amânată pentru luna octombrie.

Între timp, premierul țării l-a suspendat din funcție pe vicepremier după ce acesta din urmă i-a cerut șefului Guvernului să explice ce s-a întâmplat cu banii.

Alți 4 miniștri au fost schimbați. Tot săptămâna aceasta a fost înlocuit și procurorul general, din motive de sănătate precară.

În plus, 2 publicații economice ce scriau pe larg despre deturnările de fonduri publice își întrerup activitatea pentru următoarele 3 luni.

În apărarea sa, premierul malaesian a declarat că acuzațiile de corupție sunt parte a unei campanii rauvoitoare de a-l inlatura din functia pe care o ocupă din 2009.