PREMIERĂ: ”Ziua în care nu se cumpără nimic”, miercuri, la Teatrul Național București

‘Ziua în care nu se cumpără nimic’, în regia lui Horia Suru, va avea premiera la Teatrul Național București, în Sala Mică, miercuri, 5 noiembrie, la ora 20.00.

‘Ziua în care nu se cumpără nimic’ este cel mai cunoscut text al dramaturgului și actorului norvegian Kim Atle Hansen și a fost pus în scenă în mai multe țări (Marea Britanie, Italia, Rusia, Brazilia, Statele Unite).

Spectacolul este pus în scenă în București, la Teatrul Național, Sala mică, în regia lui Horia Suru.

Premiera are loc miercuri, 5 noiembrie, la ora 20.00.

Într-un interviu acordat Europa FM – AUDIO – regizorul Horia Suru spune că, după câteva repetiții cu public, ‘Ziua în care nu se cumpără nimic’ intră în repertoriul TNB.

‘E un text cum nu se poate mai nimerit în contextul alegerilor, o comedie despre ce înseamnă activism, despre ce înseamnă a protesta, ce înseamnă a susține o părere care este împotriva curentului – și despre niște tineri care își pot lua soarta în mâini și să pună o bombă la mall…’, precizează Horia Suru.

Regizorul piesei spune că nu se aștepta la reacții pozitive de la bun început mai ales că montarea produce un ‘șoc cultural’: ‘Lumea care vine la Teatrul Național nu se așteaptă să găsească un club de dans. E cât de modern poate fi un spectacol în momentul acesta’.

Reprezentația începe într-un club iar cele7 ecrane de proiecție, DJ-ul de pe scenă, și luminile redau această atmosferă.

Spectacolul în regia lui Horia Suru a intrat în actuala stagiune a TNB în cadrul programului ‘9G’ (noua generație).

În acest scop, se Sala Mică a devenit un spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

______________________________________________________

Ziua în care nu se cumpără nimic – regia: Horia Suru

Petra (Ilinca Hărnuț) și Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia.

Kati (Cristina Găvruș) și Irina (Olivia Alexandra Niță) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei.

Toma (Andrei Morariu) și Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătății condițiile din azilul de bătrâni în care lucrează.

Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine.

Drumurile acestor personaje îi duc la mall, fapt care le va schimba viețile…