Confidenţialitate

Premieră cinematografică: Documentarul ‘Ouăle lui Tarzan’ | VIDEO

Filmul documentar Ouăle lui Tarzan (Tarzan’s Testicles) va rula, începând de vineri, în mai multe oraşe din ţară.

În cel mai nou proiect al său, regizorul Alexandru Solomon prezintă întâiul institut de primatologie din lume, aflat la Suhum, capitala regiunii separatiste Abhazia, şi experimentele pe maimuţe care continuă să se facă acolo.

Pelicula este o dramă metaforică pornind de la utopica încercare de a crea un hibrid între om şi maimuţă, în care se împletesc destinele asemănătoare ale celor două specii.

Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Transilvania (TIFF) şi a fost selectat în competiţia de documentare a Festivalului de Film de la Karlovy Vary. Ouăle lui Tarzan se află în competiţia Russian Open Documentary Film Festival Artdocfest 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 – 12 decembrie.

Imaginea documentarului este semnată de Radu Gorgos.

Filmul va rula în Bucureşti (Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Muzeul Ţăranului, Hollywood Multiplex, Grand Cinema and More Băneasa, Happy Cinema, Cinemateca Union, Cinema Europa), Baia Mare (Cinema Dacia), Botoşani (Cinema Unirea), Braşov (Cinema One), Brăila (Cinema Central), Buzău (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanţa (Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Modern), Focşani (Happy Cinema), Gura Humorului (Casa de Cultură), Iaşi (Cinema Victoria), Odobeşti (Casa de Cultură), Piteşti (Cinema Trivale, Cinema “Sebastian Papaiani”), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Mureş (Cinema Arta), Timişoara (Cinema City Shopping City, Cinema Timiş).

Proiecţii de gală în prezenţa regizorului Alexandru Solomon sunt programate să aibă loc la Iaşi (vineri, de la ora 19.00, la Cinema Victoria), Gura Humorului (sâmbătă, de la ora 18.00, la Casa de Cultură) şi Focşani (duminică, de la ora 16.00, la Happy Cinema).

Filmul este o producţie Hi Film Productions (România), în coproducţie cu Seppia (Franţa) cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (România), Aide au Cinémas du Monde – CNC (Franţa), Eurométropole de Strasbourg, Eurimages, Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Procirep-Angoa şi cu participarea HBO Europe.

Alexandru Solomon s-a impus în cinematografia românească prin trei documentare de referință: „Marele jaf comunist” (2004) despre reconstituirea celebrei tentative de jaf a Băncii Naționale a României din 1959, „Cold Waves – Război pe calea undelor” (2007) – povestea postului de radio Europa Liberă și „Kapitalism – rețeta noastră secretă” (2010) care descrie drumul de la un comunism cu fața urâtă la o democrație originală de piață.

https://www.youtube.com/watch?v=H4Cjqg_q5qU[/embed]