Confidenţialitate

Premieră anunțată de FIFA: Cupa Mondială de Fotbal din 2026 va fi găzduită de trei țări: SUA, Mexic și Canada | AUDIO

Meciuri disputate în 16 orașe la Cupa Mondială de Fotbal din 2026 va fi găzduită în premieră de trei țări, Statele Unite, Mexic și Canada. Cele mai multe, 11, se vor disputa în Statele Unite.

Ce nu au spus deocamdată oficialii FIFA este unde se va juca finala. Dar mai este vreme pentru asemenea decizii, subliniază presa americană.

16 oraşe vor găzdui meciurile Cupei Mondiale de fotbal din 2026. Majoritatea stadioanelor alese vor avea o capacitate de aproximativ 60.000 de locuri.

După cum era de aşteptat, Statele Unite şi-au luat partea leului, cu 11 oraşe (Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami, New York), în timp ce Mexicul va avea 3 (Guadalajara, Ciudad de Mexico, Monterrey) iar Canada, 2 (Toronto, Vancouver).

Deloc surprinzător, stadionul Azteca din Ciudad de Mexico figurează pe această listă şi devine primul care găzduieşte trei Cupe Mondiale, după cele din 1970 şi 1986, când finalele erau câştigate de Brazilia, respectiv Argentina.

Şase oraşe au fost respinse, după o selecție „foarte dificilă”, a asigurat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la Rockefeller Center, New York , unde a avut loc anunţul.

În ceea ce priveşte finala, „mai trebuie să discutăm, să facem o analiză şi vom luna o decizie când va veni momentul”, a precizat Infantino.

Statele Unite au organizat pentru prima dată Cupa Mondială în 1994, un eveniment care a contribuit la stimularea fotbalului într-o ţară în care baschetul, baseball-ul şi fotbalul american sunt dominante.

Cupa Mondială din 2026 va inaugura un nou format cu 48 de echipe şi 80 de meciuri, faţă de 32 de echipe şi 64 de meciuri pentru Cupa Mondială 2022, programată în perioada noiembrie-decembrie în Qatar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.