Confidenţialitate

Premiera “Aceşti români fantastici” a avut loc cu casa închisă

Premiera “Acești romani fantastici” a avut loc, cu casa închisă, pe 6 mai la Palatul Național al Copiilor din București.

Piesa, scrisă și regizată de Dan Puric, gravitează în jurul unor teme inteligent alese și mereu actuale: esența vieții și a firii, realitatea interioară ori veșnicia care s-a născut la sat.

Ovidiu Cuncea, Beatrice Rubică și Amalia Ciolan au conturat personaje pe cât de diferite, pe atât de expresive, pertinente și reprezentative pentru tabloul socio-spiritual din care fuseseră decupate de autorul și regizorul Dan Puric.

Dozele de realism crud, dar și “tabletele” de (auto)regăsire, sunt administrate subtil de personajul lui Dan Puric, prin intervenţii de un firesc frust, dar și de o versatilitate artistică copleșitoare.

Publicul traversează, pe parcursul a peste 2 ore, o infinitate de stări: de la momentele ce invită la reflecţie până la cele de un haz molipsitor, în care hohotele de râs se rostogolesc nestăvilite. De la primul până la ultimul minut spectacolul este orchestrat cu minuțioasă ingeniozitate, iar firul acţiunii, deloc previzibil, conduce spre un final spumos, învăluit în aplauze furtunoase.

Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13 mai la Tulcea, 17 mai la Constanţa şi 18 mai la Galaţi.