Pregătirile pentru Eurovision sunt în toi în Azerbaidjan

Un palat nou-nouț a fost construit la Baku, pentru a-i primi pe concurenți.

Concursul e umbrit, însă, de acuzațiile privind violarea drepturilor omului în fosta republică sovietică din Caucaz.

Regimul politic din Azerbaidjan e condamnat de numeroase ONG-uri. 70 de persoane, printre care și 7 jurnaliști, se află în prezent în închisoare, din motive politice – avertizează membrii Human Rights Wach care susțin că în fosta republică sovietică au loc frecvent violări ale drepturilor omului: libertatea de exprimare a fost suprimată, iar contestatarii regimului au fost reduși la tăcere de autorități.

Dar oficialii azeri au negat toate aceste acuzații și arată cu degetul spre vecinii lor armeni, pe care îi fac responsabili de o campanie de discreditare a Azerbaidjanului. Se știe că de ani de zile, cele două state își dispută controlul asupra unei regiuni separatiste din Azerbaidjan populată de armeni.

Politicienii sunt convinși însă că Eurovisionul va fi un atu pentru imaginea Azerbaidjanului, stat renumit pentru bogăția sa în petrol și gaze naturale. De altfel, organizatorii concursului promit un show spectaculos, presărat cu scene de folclor azer.

Drapelele concursului au fost deja arborate in toate zonele importante, iar în capitală, a fost ridicat, în timp record, un palat pentru a-i primi pe concurenți.