Confidenţialitate

Prefectul Capitalei: Rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 6,22 la mie, în București

Rata de infectare cu noul coronavirus a depășit, în Capitală, pragul critic de 6 cazuri la 1000 de locuitori, situație în care este recomandată carantina.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 6,22 la mia de locuitori. Așa că le-a cerut membrilor Comitetului Muncipal pentru Situații de Urgență ca, până la sfârșitul zilei, să vină cu propuneri în privința măsurilor care s-ar impune pentru perioada următoare.

Prefectul Capitalei așteaptă raportul DSP privind analiza de risc, apoi va convoca ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Potrivit unui ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, în localitățile unde rata de incidență a cazurilor de COVID depășește 6 la mie, școlile și grădinițele se închid, iar cursurile se desfășoară online.

Pentru ca o astfel de măsură să intre în vigoare este nevoie de o decizie a Comitetului Județean/Municipal pentru Situații de Urgență.

Ieri, rata de incidență a cazurilor COVID-19 în Capitală era 5,67. De altfel, în București fuseseră raportate cele mai multe noi cazuri de infecție cu coronavirus din țară: 1446.