Confidenţialitate

Prahova: Președintele CJ cheltuia sume uriașe pe vacanțe în străinătate și bunuri de lux folosind banii din mită | AUDIO

Cercetat sub control judiciar pentru că ar fi luat mită 16 milioane de lei, președintele Consiliului Județean Prahova a cheltuit sume uriașe pe vacanțe în străinătate și bunuri de lux, spun procurorii. Potrivit DNA, acesta nu a menționat în declarațiile de avere împrumuturi de la sora lui, complice la luare de mită, și nici proveniența altor sume de ordinul milioanelor de lei cheltuite pentru membrii familiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În declarațiile de avere din ultimii 3 ani, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu nu a menționat împrumuturi directe în valoare totală de peste 2 milioane și jumătate de lei primite de la sora sa, cea care a intermediat mita primită de la un om de afaceri care avea contracte cu Consiliul Județean.

În declarațiile de avere, e menționată o valoare mai mică cu peste 120 de mii de lei a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială la care era asociat.

DNA precizează, de asemenea, că în declarațiile de avere, Iulian Dumitrescu nu a menționat sumele de 3,4 milioane de lei, 50 de mii de lire sterline și 24 de mii de euro cheltuiți în beneficiul său și al membrilor familiei pe vacanțe în străinătate, bunuri de lux, cursuri de tenis și la un liceu privat și chiria într-un complex rezidențial de lux din București.

Iulian Dumitrescu plătea lunar 6000 de euro chirie în București

Potrivit G4Media, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu plătea lunar 6000 de euro chirie pentru un apartament în nordul Bucureștiului, al cărui proprietar este fotbalistul Cristi Chivu. Iar în declarația de avere, e menționat un autoturism Land Rover, însă Iulian Dumitrescu a fost adesea văzut conducând un autoturism Lamborghini și un Bentley.

Din salariul de șef al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu a câștigat anul trecut aproape 165 de mii de lei.

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile și conturile bancare ale lui Iulian Dumitrescu și ale celor doi complici, sora și cumnatul lui. Aceștia din urmă dețineau 19 imobile, toate aflate acum sub sechestru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: DNA: Iulian Dumitrescu, șeful Consiliului Județean Prahova, lider PNL, plasat sub control judiciar | AUDIO