Confidenţialitate

Povestea trupei Oasis va fi transpusă într-un film

Oasis este considerată şi acum una dintre cele mai bune trupe de rock din lume, la 6 ani de la despărţire. Mulţi artişti, precum Coldplay, Maroon 5 şi Ryan Adams, au recunoscut că au fost influenţaţi şi că încă se inspiră din muzica Oasis.

Revista Rolling Stone a anunţat că povestea trupei Oasis va fi transpusă într-un film documentar. Echipa de producţie este cea care a lucrat şi la documentarul “Amy”, care are ca subiect viaţa cântăreţei Amy Winehouse. Filmul despre formaţia Oasis nu are încă titlu şi nu este stabilită data lansării.

Trupa a fost fondată în 1991 de către Liam Gallangher – voce, Paul Arthurs – chitară, Paul McGuigan – bass și Tony McCarroll – tobe. La scurt timp, s-a alăturat şi fratele mai mare al lui Liam, Noel Gallangher – chitară și voce.

La început au cântat în cluburile din Manchester, până când au semnat un contract la compania independentă de înregistrări Creation Records și au lansat în 1994 albumul lor de debut “Definitely Maybe”.
Grupul britanic s-a despărţit în 2009, iar Noel a dezvăluit ulterior că principalul motiv al destrămării formaţiei a fost reprezentat de faptul că, după 18 ani împreună, nu mai putea să lucreze cu fratele său.