Confidenţialitate

Povestea impresionantă a oilor și caprelor care au ajuns la Asociația ARCA | GALERIE FOTO

În emisiunea Prieteni fără cuvinte, Kuki Bărbuceanu, președintele Asociației ARCA, asociație care militează pentru protecția și bunăstarea animalelor, aducea în atenție o poveste impresionantă, la începutul lunii februarie.

Europa FM a primit multe mesaje după ce s-a aflat povestea unui proprietar de animale, din Vălenii de Munte , care a dorit ca după moartea sa cineva să aibă grijă de animalele lui dragi, un efectiv de oi și capre, astfel încât acestea să nu fie sacrificate.

Aceastea au fost preluate de asociația ARCA și duse în sanctuarul lor, alături de oile salvate din portul Midia.

Ce s-a întâmplat între timp cu animalele, povestește Kuki Bărbuceanu, președintele Asociației ARCA, în emisiunea Prieteni fără Cuvinte, cu Dr. Liviu Harbuz.

Povestea animalelor demosetice salvate de la sacrificare a început după ce proprietarul a facut infarct. Caprele și oile pe care le avea bărbatul din Vălenii de Munte acesta nu erau exploata în niciun fel – le iubea și avea grijă de ele și tocmai de aceea a ajuns să le facă un testament în care a cerut să nu fie tăiate.

Pe 30 ianuarie, au fost preluate de ARCA 25 capre si oi. Între timp, la Prieteni fără Cuvinte am aflat că o căpriță a fătat în aceastî săptămână un ied, sănătos și deja cu chef de joacă.