Povestea Goodbye to Gravity

În 2011, Andrei Găluț – solist, Bogdan Lavinius – tobe, Alex Pascu – chitară bass, Mihai Alexandru – chitară, Vlad Țelea – chitară au înființat grupul metal rock ”Goodbye to Gravity”.

Primul album Goodbye to Gravity, care poartă chiar numele trupei, a fost lansat în 2012. Pentru cel de-al doilea album, ”Mantras of War”, s-au pregătit asiduu timp de trei ani, l-au înregistrat într-unul dintre cele mai bune studiouri din București, Traian 150, iar apoi l-au mixat în Grecia, în studioul Black Rock, care a câștigat în 2009 premiul Audiopro pentru cel mai bun studio din lume. Pentru discul ”Mantras of War” reușiseră să creeze un sound care nu sună deloc ”românesc” și să se diferențieze de celelalte trupe de metal modern. Acesta conține 10 piese, printre care ”The Day We Die”, ”This Life is Running Out” și ”Ode to a Sacrifice”. Anul acesta au semnat pentru lansarea albumului cu Universal Music România.

“Muzical vorbind, The Day We Die conține multe din elementele stilistice pe care le-am dezvoltat în celelalte piese, iar tematic vorbind, e o declarație impunătoare, care ni s-a părut perfectă pentru a introduce publicul în atmosfera ‘Mantras of War’”, explică Andrei Găluț, vocalistul trupei pe site-ulUniversal Music România.

Au stabilit lansarea albumului pe data de 30 octombrie 2015, în club Colectiv.

”Bucureștenii de la Goodbye To Gravity își lansează astăzi albumul Mantras of War în Club Colectiv. Cu această ocazie, astronauții au pregătit un show memorabil, cu invitați speciali și multe alte surprize.

Intrarea este liberă, iar accesul publicului în club se face începând cu ora 20:30”

Goodbye to Gravity – The Day We Die, live în club Colectiv, înainte de incendiu:

 

Cu doar câteva zile înainte de concert au acordat un interviu pentru Pro TV în care spuneau: „cântăm în România pentru că aici ne-am născut, dar nu ţinem neapărat să şi murim aici, iar numele trupei ne defineşte pentru că reflectă reticenţa noastră şi a muzicii noastre de a fi încadrată în tipare sau reguli stricte stabilite de alţii […]Vrem să transpunem publicul pentru o oră și jumătate în altă lume, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum și de efecte pirotehnice.” , a spus Andrei Găluţ în timpul interviului.

 

În lunile noiembrie și decembrie 2015, aveau stabilit un turneu de promovare al albumului. Erau anunțate 5 concerte în țară, și unul la Chișinău.

 

Chitariștii trupei, Mihai Alexandru și Vlad Țelea, dar și sunetistul din timpul concertului, Adrian Rugină, și-au pierdut viața în urma incendiului provocat de efectele pirotehnice, iar ceilalți membri Andrei Găluț, Bogdan Lavinius și Alex Pascu sunt internați în spital.

 

Andrei Găluţ se află în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic.

 

Bogdan Lavinius este internat în stare gravă la Spitalul de Arși, iar medicii sunt rezervaţi.

 

Alex Pascu se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile.

 

În total, 30 de persoane au decedat, iar alte 140 sunt internate în spitalele din București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS