Confidenţialitate

Povestea eroului Lucca, primul câine al Marinei Americane decorat la Londra cu Medalia Dickin – GALERIE FOTO

Lucca in misiune in Irak

Lucca, primul câine al Marinei Americane care a fost decorat la Londra cu Medalia Dickin, echivalentul Crucii Victoria pentru soldaţi, are o poveste emoţionantă.

Cainele LUCCA uitandu-se la camera

Lucca este primul câine al Marinei Americane care primește această distincție.

Lucca decorat

Sub titlul “Top Dog”, povestea câinelui erou care a salvat nenumăraţi soldaţi în Afganistan, Irak şi în alte locuri periculoase este cuprinsă în paginile unei cărţi scrise de Maria Goodavage şi devenite una dintre cele mai bine vândute în rândul iubitorilor de animale din octombrie 2014, data lansării ei, şi până în prezent.

Lucca are acum 12 ani. În cei șase ani în care a servit în armată, a participat la 400 de misiuni în teatrele de război şi a apărat vieţile a mii de militari.

Lucca-on-patrol

Nu este singurul câine folosit în misiuni militare, asemeni lui fiind mulţi alţii, însă povestea lui Lucca a devenit una dintre cele mai cunoscute prin prisma ataşamentului pe care acesta l-a demonstrat faţă de misiunile primite şi militarii alături de care a lucrat.

Lucca si ceilalti caini soldati

Într-una dintre pozele postate pe Facebook de sergentul Chris Willingham, Lucca apare alături de Posha, un alt câine cu fapte eroice, în timpul unei misiuni în Irak.

Lucca si Posha in Irak

Câinele erou avea ca rol detectarea explozibililor, iar în timpul ultimei sale misiuni, din martie 2012, în provincia afgană Helmand, o bombă artizanală a explodat în timp ce Lucca patrula.

Încărcătura i-a spulberat piciorul şi cu toate dificultăţile, Lucca a căutat să fie alături de colegii săi soldaţi.

lucca-la antrenamente

Acum, cățelușa trăiește în California alături de sergentul Chris Willingham. Cei doi au făcut echipă în mai multe misiuni, iar acum merg la diferite evenimente, în şcoli, la întâlniri ale veteranilor şi chiar la diverse meciuri devenind “ambasadori” ai Marinei Americane.

Pe Facebook poate fi găsită pe pagina Lucca K458 unde are aproape 28.000 de fani.