Confidenţialitate

Porsche a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans

Echipa Porsche a câștigat duminică ediția a 85-a a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, una dintre cele mai mari întreceri automobilistice din lume.

A fost al 3-lea succes la rând al comstructorului german, care s-a impus acum cu un model 919 Hybrid LMP1, condus de neo-zeelandezii Earl Bamber și Brendan Hartley și germanul Timo Bernhard.

Pe locurile al 2-lea și al 3-lea au ajuns două mașini Oreca-Gibson LMP2. Prima, pilotată din britanicul Oliver Jarvis, francezul Thomas Laurent și chinezul Ho-Pin Tung, a terminat la un tur distanță, iar cea de-a doua, condusă de brazilianul Nelson Piquet Jr, elvețianul Mathias Beche și danezul David Heinemeier Hansson, a încheiat la 3 tururi.

Anul trecut, Porsche s-a impus cu o mașină pilotată de francezul Romain Dumas, elvețianul Neel Jani și germanul Marc Lieb.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans face parte din “Tripla Coroană” a celor mai dificile competiții auto pe asfalt, alături de Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo și Cursa de 500 de mile de la Indianapolis.

La Le Mans, mașinile sunt pilotate cu rândul de câte 3 driveri timp de 24 de ore, deci inclusiv noaptea, la lumina farurilor, iar câștigatoare este echipa al cărui monopost trece primul linia de sosire.